Afslanken zonder ‘te diëten’? 

Natuurlijk, … dankzij deze 3 gouden tips! 

Zijn vetten of koolhydraten dé grote boosdoeners? Het maakt niet zoveel uit. Zorg ervoor dat je calorie inname lager blijft dan wat je dagelijks verbrandt. 

Dit wordt een stuk eenvoudiger wanneer je rekening houdt met deze 3 gouden regels 

1. Vermijd geraffineerde suikers en snelle koolhydraten

Geraffineerde suikers bevatten in principe geen voedingsstoffen meer.  Alleen maar lege calorieën. Daarenboven zijn ze heel verslavend. Natuurlijke zoetmakers daarentegen bevatten ook goede eigenschappen. 

Langzame koolhydraten zijn de goede koolhydraten. Ze worden ook  complexe koolhydraten genoemd. De energie daarentegen die je via ‘snelle  koolhydraten’ krijgt is maar van korte duur. Het gevolg is dat je snel weer  honger krijgt waardoor je opnieuw gaat eten. ‘Langzame koolhydraten’ zijn  bovendien rijk aan vitamines, mineralen en antioxidanten.  

2. Eet vooral vezelrijke producten 

Vezels schenken je een langer verzadigd gevoel. Hierdoor krijg je minder  snel honger en kan je gemakkelijker weerstaan aan tussendoortjes.  

Vezels stimuleren de groei, de diversiteit en de activiteit van de bifidobacteriën. Deze bacteriën zorgen voor een rijk gevarieerde darmflora. De samenstelling van je darmflora speelt namelijk een heel belangrijke rol in het verwerkingsproces van alles wat je eet. Een goede werking van de  darmen garandeert een ‘goed gevoel’ en behoedt je lichaam voor overgewicht.  

3. Eiwitten zijn een must

Eiwitten (ook wel proteïnen genoemd) zijn de bouwstenen van ons lichaam. Om cellen te vernieuwen of nieuwe cellen te kunnen maken heeft het  lichaam eiwitten nodig. Daarom is het heel belangrijk dat je lichaam voldoende eiwitten blijft opnemen. 

  

CONCLUSIE: “Don’t eat less, eat right” 

 

Klik hier voor meer info